Otwarcie nowego konta ZEN po zamknięciu poprzedniego

Pytanie

Czy mogę otworzyć nowe konto ZEN po samodzielnym zamknięciu starego konta? Czy mogę otworzyć nowe konto ZEN, jeśli otrzymałem wiadomość e-mail „Musimy zamknąć Twoje konto” od ZEN?

Odpowiedź

Jeśli zdecydujesz się samodzielnie zamknąć swoje konto ZEN, możesz złożyć wniosek o nowe konto po zamknięciu poprzedniego (obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia ze skutkiem na koniec następnego miesiąca). Upewnij się, że Twój dokument tożsamości i kraj są obsługiwane przed złożeniem wniosku.

Jeżeli otrzymasz wiadomość „Musimy zamknąć Twoje konto”, oznacza to, że ZEN na podstawie wyników regularnego przeglądu aktywności na koncie użytkownika podjął decyzję o trwałym zamknięciu konta zgodnie z Warunkami ZEN dla Użytkowników Indywidualnych. Jeżeli konto zostanie zamknięte przez ZEN, oznacza to, że jest ono zamknięte na stałe. Nie ma aktualnie procedury, która umożliwiłaby ponowne otwarcie konta po upływie określonego czasu lub wykorzystanie innych danych osobowych (np. numeru telefonu lub adresu e-mail). Aby śledzić aktualizacje dotyczące tego procesu, zachęcamy do obserwowania tego artykułu.

Czy ten artykuł był pomocny?