Zastrzeganie i usuwanie karty ZEN

Pytanie

Jak zastrzec lub usunąć kartę ZEN? Czy mogę ponownie aktywować kartę po jej zastrzeżeniu lub usunięciu? Czy zwroty będą przetwarzane w przypadku zastrzeżonych lub usuniętych kart?

Odpowiedź

Jeśli Twoja karta została skradziona lub zgubiona, wykryto nieautoryzowaną transakcję lub karta została przejęta przez nieupoważnioną osobę, konieczne będzie zastrzeżenie karty.

Pamiętaj

Zastrzeżenie karty jest nieodwracalne. Nie można go cofnąć, a karta zostaje trwale usunięta. Jeśli zastrzeżesz kartę, która została dodana do Apple Pay lub Google Pay, zostanie ona dezaktywowana w obu usługach.

Aby zastrzec kartę za pomocą aplikacji:

  1. Zaloguj się do aplikacji ZEN.
  2. Przejdź do ekranu głównego.
  3. Przesuwając palcem w górę od dolnej krawędzi ekranu, rozwiniesz widok sekcji kart.
  4. Wybierz interesującą Cię kartę, a następnie naciśnij ikonę znajdującą się w prawym górnym rogu:
  5. Kliknij "Usuń kartę", a następnie potwierdź naciskając "Tak". Karta ZEN zostanie trwale usunięta.

Po usunięciu karty przychodzące na nią zwroty transakcji będą nadal przetwarzane.

Zobacz także: Jak tymczasowo zablokować kartę?

Czy ten artykuł był pomocny?