Ако достъпът ви до Reward Zone стане неактивен, няма да загубите Шардовете, които вече сте спечелили. Те остават в акаунта ви, докато не ги използвате, не бъдат анулирани или не изтекат.
Възможно е също да можете да осребрите Камък, получен от друг потребител на ZEN.COM, дори ако в момента нямате достъп до Reward Zone.
Когато достъпът до Reward Zone стане неактивен
Достъпът ви до Reward Zone става неактивен, когато вече нямате активен продукт, който включва Reward Zone. Това може да се случи, когато:
- вашата ZEN карта с активиран Reward Zone стане неактивна
- вашата ZEN PRO карта стане неактивна
- платеният ви абонаментен план за ZEN.COM стане неактивен
Плановете Better, Best и ZEN включват достъп до Reward Zone. Планът Good не включва такъв достъп.
Ако достъпът ви до Reward Zone стане неактивен
Ако вече сте спечелили Шардове и след това загубите достъп до Reward Zone, съществуващите ви Шардове остават в акаунта ви.
Те остават в акаунта ви, докато:
- не бъдат използвани
- не бъдат анулирани (в посочените тук ситуации)
- не изтекат
Всеки приложим срок на валидност продължава да тече, докато достъпът ви до Reward Zone е неактивен. След като отговарящата на условията ви ZEN карта или абонаментен план отново стане активен, можете да започнете да печелите Шардове и да използвате всички Шардове, които не са изтекли.
Ако получите Камък от друг потребител на ZEN.COM
Ако друг потребител на ZEN.COM ви изпрати Камък, докато нямате активен достъп до Reward Zone, все пак можете да го осребрите.
В този случай достъпът ви до Reward Zone е ограничен до:
- осребряване на Камъни, получени от други потребители на ZEN.COM
- предоставяне на Шардове за благодарност на изпращача
За да научите как работи това, вижте: Как работи получаването на Камъни от ZEN Buddies
Ако акаунтът ви в ZEN бъде закрит
Ако акаунтът ви в ZEN бъде закрит, неизползваните ви Шардове и Камъни може да бъдат загубени без компенсация.