Når du betaler på nettet med ZEN-kortet ditt, kan du noen ganger bli bedt om å bekrefte betalingen på telefonen din. Dette er en del av 3D Secure (3DS), et ekstra sikkerhetstiltak som bidrar til å beskytte pengene dine.
3D Secure bekrefter at det faktisk er du som gjennomfører kjøpet. I stedet for å bare stole på kortopplysninger, godkjennes betalingen via ZEN.COM-appen. Dette reduserer risikoen for svindel, spesielt ved netthandel.
Tips
For å motta 3D Secure-forespørsler må varsler være aktivert for ZEN.COM-appen. Finn ut hvordan du tillater varsler.
Slik fungerer 3D Secure med ZEN-kort
Alle ZEN-kort støtter 3D Secure.
Når en forhandler krever bekreftelse, mottar du et varsel fra ZEN.COM-appen. Slik fullfører du betalingen:
- Trykk på varselet.
- Se gjennom transaksjonsdetaljene.
- Bekreft hvis alt ser riktig ut.
Hvis du bekrefter, gjennomføres betalingen. Hvis du ikke gjør det, stoppes betalingen.
Viktig å vite om 3D Secure
- 3D Secure aktiveres automatisk når du aktiverer ZEN-kortet ditt. Du trenger ikke å aktivere noe.
- Ikke alle nettbetalinger krever 3D Secure, så du vil ikke alltid motta et varsel. Bruken av 3D Secure avhenger av forhandleren og kan ikke aktiveres for alle ZEN-kortbetalinger.
-
Hvis du ikke ser et varsel:
Hvis en forhandler ber om bekreftelse, men det ikke vises noe varsel, åpner du ZEN.COM-appen. Eventuelle ventende 3D Secure-kontroller vises automatisk etter at du har logget inn. -
Hvis du er usikker på en transaksjon:
Ikke bekreft den. Når en 3D Secure-betaling er bekreftet, kan ikke ZEN.COM kansellere eller stoppe den. Bare forhandleren kan deretter tilbakeføre transaksjonen. -
Hvis du avslår en 3D Secure-forespørsel:
ZEN-kortet ditt blir automatisk blokkert for å forhindre flere betalinger du ikke kjenner igjen. Du kan låse opp kortet i ZEN.COM-appen når du er sikker på at alt er trygt.
3D Secure og abonnementsbetalinger
Når du betaler for et abonnement, krever bare den første betalingen godkjenning med 3D Secure. Fremtidige gjentakende betalinger belastes automatisk av forhandleren.
For øyeblikket kan ikke abonnementsbetalinger blokkeres individuelt.