Dacă cardul tău ZEN este blocat, acest lucru nu înseamnă întotdeauna că există o problemă. În multe cazuri, îl poți debloca singur din aplicație și îl poți folosi imediat.
Acest articol explică situațiile în care poți debloca singur un card și ce trebuie să faci dacă această opțiune nu este disponibilă.
Înainte de a începe
Poți debloca un card ZEN din aplicație doar dacă l-ai blocat tu anterior.
Există situații în care deblocarea din aplicație nu este posibilă:
- Dacă ai eliminat cardul din aplicația ZEN.COM, acesta nu poate fi restaurat. Va trebui să comanzi un card nou.
- Dacă cardul a fost blocat din motive de securitate, de exemplu după raportarea unei tranzacții nerecunoscute, de obicei nu poate fi deblocat din aplicație. În unele cazuri, este posibil ca personalul ZEN.COM să îl poată debloca. Dacă nu, comandarea unui card ZEN nou este cea mai sigură opțiune de înlocuire.
- Dacă contul tău ZEN sau unele funcții ale contului sunt limitate temporar, este posibil ca deblocarea sau comandarea cardurilor să nu fie disponibilă. Află mai multe despre limitările contului aici.
Acest lucru contribuie la protejarea banilor tăi și previne utilizarea neautorizată în continuare.
Cum să deblochezi cardul ZEN din aplicație
Dacă ți-ai blocat temporar cardul, urmează acești pași:
- Conectează-te la aplicația ZEN.COM și selectează „Carduri” din meniul de jos. Cardurile blocate apar estompate.
- Selectează cardul și atinge „Deblochează” de sub acesta.
Cardul tău este din nou activ și gata de utilizare.
Utilizarea Apple Pay sau Google Pay după deblocare
Dacă ai adăugat cardul deblocat în Apple Pay sau Google Pay, acesta va fi restaurat automat. Poți continua să plătești cu telefonul sau ceasul fără să adaugi din nou cardul.
Dacă nu îți poți debloca cardul
Dacă butonul „Deblochează” nu este disponibil, cardul nu poate fi deblocat din aplicație. De obicei, acest lucru înseamnă că:
- cardul a fost eliminat,
- cardul a fost blocat din motive de securitate sau
- contul tău sau unele dintre funcțiile acestuia pot fi limitate.
În funcție de motiv, este posibil să trebuiască să comanzi un card ZEN nou sau să aștepți până când limitările contului sunt eliminate.