Информация
Можете да закриете личен акаунт в ZEN директно в приложението ZEN.COM. Ако искате да закриете бизнес акаунт, свържете се с нашия екип за поддръжка чрез чат в приложението или ни пишете на имейл hello@zen.com от имейл адреса, свързан с вашия бизнес акаунт.
Разбираме, че може да искате да си вземете почивка или да продължите напред. Закриването на акаунта е лесно и ще имате възможност да кандидатствате за нов акаунт в ZEN, когато сте готови. Ако искате само да спрете да плащате таксата за абонамент, можете да преминете към Безплатния план вместо да закривате акаунта си. Така няма да плащате месечна такса и по-късно можете отново да ъпгрейднете своя ZEN План без да отваряте нов акаунт.
Как да закриете личния си акаунт в ZEN
- Влезте в приложението ZEN.COM и докоснете инициалите си в горния ляв ъгъл.
- Докоснете „Настройки“.
- Докоснете „Закриване на акаунт“ и следвайте инструкциите в приложението, за да завършите заявката.
Изисквания за закриване на акаунт в ZEN
Преди да закриете акаунта си, уверете се, че:
- Изтеглили сте всички средства от акаунта си.
- Изчистили сте всякакъв отрицателен баланс.
- Завършили или анулирали сте всички чакащи транзакции, възстановявания или оспорвания.
За да закриете акаунта си в приложението, балансът във всички валути трябва да е 0.
Ако все още имате средства в акаунта си, можете да:
- Заредите акаунта си, за да достигнете минималната сума, необходима за банкови преводи, след което прехвърлите средствата извън акаунта си в ZEN.
- Прехвърлите останалите средства на приятел чрез ZEN Buddies. Преводите чрез ZEN Buddies нямат минимална изисквана сума.
- Ако не искате да изтеглите останалите средства, свържете се с нашия екип за поддръжка. Имайте предвид, че в този случай средствата ви ще бъдат прехвърлени в временен акаунт.
Колко време отнема закриването на акаунт
Можете да прекратите договора си по всяко време с предизвестие от един месец, влизащо в сила в края на следващия месец.
Пример:
Ако поискате да закриете акаунта си на 20 юли, акаунтът ви ще бъде закрит на 31 август.
Акаунтът ви ще остане достъпен до датата на закриване. В някои случаи определени функции, като получаване на входящи преводи или използване на карта ZEN, може да не са достъпни по-рано в зависимост от причината за закриването. Ако не сте сигурни кои функции са налични в момента, свържете се с нашия екип за поддръжка.
Докато закриването не е завършено, няма да можете да откриете друг акаунт в ZEN. След като акаунтът бъде закрит по ваша заявка, можете да кандидатствате за нов акаунт в ZEN.
Какво се случва след закриването на акаунта ви
След като вашият акаунт в ZEN бъде закрит:
- Данните от акаунта ви се архивират само за времето, необходимо за целите, описани в нашата Политика за поверителност, освен ако законът не изисква по-дълъг период. Вижте: Как да получите достъп или да изтриете личните си данни от ZEN.COM
- Всички платежни карти, свързани с акаунта, са постоянно блокирани.
- Номерата на акаунта ви в ZEN спират да работят. Всякакви входящи преводи се връщат автоматично на подателя.
- Предимства, като Разширена гаранция или Зона за награди, вече не важат.
- Вече не можете да влизате в акаунта.
- Историята на транзакциите вече не е видима в приложението. Все още можете да поискате извлечения от постоянно закрит акаунт с помощта на нашия екип за поддръжка.
- Закрит акаунт не може да бъде отворен отново. Можете да кандидатствате за нов акаунт в ZEN по всяко време, но той ще има нови номера на акаунта, номера на карти и отделна история на транзакциите. Вижте: Мога ли да отворя отново акаунт в ZEN?
Вижте също: