Jeśli otrzymasz e-mail zatytułowany „Musimy zamknąć Twoje konto”, oznacza to, że przeanalizowaliśmy aktywność na Twoim koncie i zdecydowaliśmy o jego trwałym zamknięciu, na podstawie powodów wymienionych w Regulaminie ZEN. Rozumiemy, że ta wiadomość może być nieoczekiwana. Tego typu decyzje są dokładnie analizowane i ostateczne.
Dlaczego Twoje konto jest zamykane
W większości przypadków wiadomość e-mail wyjaśnia powód zamknięcia i podaje konkretny punkt z Regulaminu. Najczęstsze powody to:
- Instalowanie aplikacji do zdalnej kontroli urządzeń, które pozwalają innym osobom na dostęp do Twojego konta ZEN.
- Zakładanie konta ZEN na prośbę obcych osób.
- Korzystanie z aplikacji ZEN.COM na urządzeniu należącym do kogoś innego.
- Używanie osobistego konta ZEN do działalności biznesowej.
- Nieprzestrzeganie naszych zaleceń dotyczących bezpieczeństwa.
Czasami, ze względu na nasze Zasady, Regulamin lub prawo, nie możemy ujawnić dokładnego powodu.
Co zrobić przed zamknięciem konta
Przelej pozostałe środki
Jeśli na Twoim koncie ZEN nadal znajdują się środki, przelej je na inne konto za pomocą standardowego przelewu bankowego w aplikacji ZEN.COM. Po otrzymaniu wiadomości o konieczności zamknięcia konta inne metody przelewu nie będą dostępne.
Jeśli nie przelejesz środków przed datą zamknięcia konta, umieścimy je na koncie tymczasowym. Aby je później wypłacić, napisz do nas na adres hello@zen.com.
Pobierz wyciągi z konta
Pobierz wszystkie wyciągi z konta, których możesz potrzebować, przed datą zamknięcia konta. Eksportowanie wyciągów w aplikacji ZEN.COM jest bezpłatne, gdy Twoje konto jest nadal aktywne.
Eksportowanie wyciągów z trwale zamkniętego konta kosztuje 480,00 PLN za każdy wyciąg.
Przekieruj przychodzące środki na inne konto
Po otrzymaniu wiadomości e-mail zatytułowanej „Musimy zamknąć Twoje konto” nie możesz już otrzymywać środków na swoje konto ZEN.
Jeśli oczekujesz zwrotu środków za transakcję kartą lub przelewu z innej instytucji finansowej, w miarę możliwości użyj innego konta. Wszelkie środki wysłane na Twoje konto ZEN w okresie zamykania konta lub po jego zamknięciu zostaną automatycznie zwrócone nadawcy.