Je kunt een ZEN-kaart in de app verwijderen als je deze niet meer nodig hebt of als je deze bent kwijtgeraakt. In dit artikel lees je hoe je een kaart verwijdert, wat er na het verwijderen gebeurt en hoe terugbetalingen worden verwerkt.
Voordat je je kaart verwijdert
Het verwijderen van een kaart is permanent en kan niet ongedaan worden gemaakt. Zodra je een ZEN-kaart verwijdert:
- Wordt de digitale versie van de kaart die aan Apple Pay of Google Pay is toegevoegd automatisch gedeactiveerd.
- Worden alle nieuwe transacties met de kaart geweigerd.
Let op: het verwijderen van een kaart blokkeert geen terugbetalingen. Terugbetalingen die naar een verwijderde kaart worden gestuurd, worden nog steeds naar je account verwerkt.
Je ZEN-kaart verwijderen in de app
Volg deze stappen om een kaart te verwijderen:
- Log in op je ZEN.COM-app en selecteer ‘Kaarten’ in het onderste menu.
- Kies de kaart en tik eronder op ‘Kaart verwijderen’.
- Bevestig door ‘Ja’ te selecteren.
Dat is alles. De kaart werkt onmiddellijk niet meer. Na enkele dagen verdwijnt deze ook uit je lijst met kaarten.
Goed om te weten
- Je kunt een verwijderde kaart niet opnieuw activeren.
- Als je de kaart later toch nodig hebt, moet je een nieuwe kaart bestellen.
- Terugbetalingen voor eerdere transacties worden zoals gewoonlijk verwerkt, ook na het verwijderen.
Zie ook: Je ZEN-kaart tijdelijk blokkeren