Om du har fått ett e-postmeddelande med rubriken ”Vi måste stänga ditt konto” betyder det att vi har granskat aktiviteten på ditt konto och beslutat att stänga det permanent, baserat på de skäl som anges i ZEN-villkoren. Vi förstår att det här meddelandet kan kännas upprörande. Beslutet granskas noggrant och är slutgiltigt.
Varför ditt konto stängs
I de flesta fall förklarar e-postmeddelandet orsaken till stängningen och anger den specifika klausulen i villkoren. Vanliga orsaker är:
- Att installera appar för fjärrstyrning av enheter för att låta någon annan få åtkomst till ditt ZEN-konto.
- Att öppna ett ZEN-konto på begäran av främlingar.
- Att använda ZEN.COM-appen på en enhet som tillhör någon annan.
- Att använda ett ZEN Personal-konto för affärsverksamhet.
- Att inte följa våra säkerhetsrekommendationer.
Ibland kan vi, på grund av våra policyer, villkor eller lagen, inte lämna ut den exakta orsaken.
Vad du ska göra innan ditt konto stängs
Överför dina återstående pengar
Om du fortfarande har pengar på ditt ZEN-konto kan du överföra dem till ett annat konto med en vanlig banköverföring i ZEN.COM-appen. Andra överföringsmetoder är inte tillgängliga när kontot har planerats att stängas.
Om du inte flyttar pengarna före stängningsdatumet placerar vi dem på ett tillfälligt konto. Om du senare vill ta ut dem kan du mejla oss på hello@zen.com.
Ladda ner dina kontoutdrag
Ladda ner de kontoutdrag du kan behöva före stängningsdatumet. Det är kostnadsfritt att exportera kontoutdrag i ZEN.COM-appen medan ditt konto fortfarande är aktivt.
Det kostar 100 EUR per begäran att exportera kontoutdrag från ett permanent stängt konto.
Omdirigera inkommande pengar till ett annat konto
När du har fått e-postmeddelandet med rubriken ”Vi måste stänga ditt konto” kan du inte längre ta emot pengar till ditt ZEN-konto.
Om du väntar på en kortåterbetalning eller en överföring från ett annat finansinstitut ska du om möjligt använda ett annat konto. Alla pengar som skickas till ditt ZEN-konto under stängningsperioden eller efter att kontot har stängts returneras automatiskt till avsändaren.