Ако сте получили имейл със заглавие „Трябва да закрием акаунта ви“, това означава, че сме прегледали активността във вашия акаунт и сме решили да го закрием окончателно въз основа на причините, посочени в Условията на ZEN. Разбираме, че това съобщение може да ви разстрои. Решението е внимателно прегледано и е окончателно.
Защо акаунтът ви се закрива
В повечето случаи имейлът обяснява причината за закриването и посочва конкретната клауза от Условията. Често срещаните причини включват:
- Инсталиране на приложения за дистанционно управление на устройства, за да позволите на друго лице достъп до вашия акаунт в ZEN.
- Откриване на акаунт в ZEN по искане на непознати лица.
- Използване на приложението ZEN.COM на устройство, което принадлежи на друго лице.
- Използване на личен акаунт в ZEN за бизнес дейности.
- Неспазване на нашите препоръки за безопасност.
Понякога, поради нашите Правила, Условия или закона, не можем да разкрием точната причина.
Какво да направите, преди акаунтът ви да бъде закрит
Прехвърлете оставащите си средства
Ако все още имате средства във вашия акаунт в ZEN, прехвърлете ги към друг акаунт чрез стандартен банков превод в приложението ZEN.COM. След като акаунтът бъде насрочен за закриване, други методи за превод няма да бъдат достъпни.
Ако не прехвърлите средствата преди датата на закриване, ще ги поставим във временен акаунт. За да ги изтеглите по-късно, изпратете ни имейл на hello@zen.com.
Изтеглете извлеченията за акаунта си
Изтеглете всички извлечения за акаунта, от които може да се нуждаете, преди датата на закриване. Експортирането на извлечения в приложението ZEN.COM, докато акаунтът ви все още е активен, е безплатно.
Експортирането на извлечения от окончателно закрит акаунт струва 100 EUR за всяка заявка.
Пренасочете постъпващите средства към друг акаунт
След като получите имейла със заглавие „Трябва да закрием акаунта ви“, вече няма да можете да получавате средства по вашия акаунт в ZEN.
Ако очаквате възстановяване на сума по карта или превод от друга финансова институция, използвайте друг акаунт, ако е възможно. Всички средства, изпратени към вашия акаунт в ZEN по време на периода на закриване или след закриването на акаунта, автоматично ще бъдат върнати на подателя.