Informatie
Je kunt een persoonlijk ZEN-account rechtstreeks in de ZEN.COM-app sluiten. Als je een zakelijke rekening wilt sluiten, neem dan contact op met ons Supportteam via de in-app chat of stuur een e-mail naar hello@zen.com vanaf het e-mailadres dat aan je zakelijke rekening is gekoppeld.
We begrijpen dat je misschien een pauze wilt nemen of verder wilt gaan. Het sluiten van je account is eenvoudig en je hebt de optie om een nieuw ZEN-account aan te vragen wanneer je er klaar voor bent. Als je alleen wilt stoppen met het betalen van het abonnementsgeld, kun je in plaats van je account te sluiten overstappen op het Gratis Plan. Je betaalt dan geen maandelijkse kosten en je kunt later je ZEN Plan weer upgraden zonder een nieuw account te openen.
Hoe je je persoonlijke ZEN-account sluit
- Log in op je ZEN.COM-app en tik op je initialen in de linkerbovenhoek.
- Tik op “Instellingen”.
- Tik op “Account sluiten” en volg de instructies in de app om het verzoek te voltooien.
Vereisten om je ZEN-account te sluiten
Voordat je je account sluit, zorg ervoor dat je:
- Alle tegoeden van je account hebt opgenomen.
- Een eventuele negatieve balans hebt vereffend.
- Alle openstaande transacties, terugbetalingen of betwistingen hebt afgerond of geannuleerd.
Om je account in de app te sluiten, moet het saldo in alle valuta's 0 zijn.
Als je nog tegoeden op je account hebt, kun je:
- Je account opwaarderen om het minimum bedrag voor bankoverschrijvingen te bereiken, en vervolgens de tegoeden van je ZEN-account overboeken.
- De resterende tegoeden overmaken naar een vriend via ZEN Buddies. ZEN Buddies-overboekingen kennen geen minimum bedrag.
- Als je de resterende tegoeden niet wilt opnemen, neem dan contact op met ons Supportteam. Houd er rekening mee dat je tegoeden in dat geval worden overgeboekt naar een tijdelijk account.
Hoe lang het duurt om een account te sluiten
Je kunt je overeenkomst op elk moment beëindigen met een opzegtermijn van één maand, die ingaat aan het einde van de volgende maand.
Voorbeeld:
Als je op 20 juli vraagt om je account te sluiten, wordt je account gesloten op 31 augustus.
Je account blijft beschikbaar tot de sluitingsdatum. In sommige gevallen kunnen bepaalde functies, zoals het ontvangen van inkomende overboekingen of het gebruik van een ZEN-kaart, eerder niet meer beschikbaar zijn, afhankelijk van de reden van sluiting. Als je niet zeker weet welke functies momenteel beschikbaar zijn, neem dan contact op met ons Supportteam.
Totdat de sluiting is voltooid, kun je geen nieuw ZEN-account openen. Nadat het account op jouw verzoek is gesloten, kun je een nieuw ZEN-account aanvragen.
Wat er gebeurt nadat je account is gesloten
Na het sluiten van je ZEN-account:
- Worden je accountgegevens gearchiveerd, maar alleen zolang als nodig is voor de doeleinden in ons Privacybeleid, tenzij de wet een langere periode vereist. Zie: Hoe je toegang krijgt tot of je persoonsgegevens verwijdert bij ZEN.COM
- Worden alle betaalkaarten die aan het account zijn gekoppeld permanent geblokkeerd.
- Werken je ZEN-rekeningnummers niet meer. Eventuele inkomende overboekingen worden automatisch teruggestuurd naar de afzender.
- Zijn voordelen zoals Uitgebreide Garantie of Reward Zone niet meer van toepassing.
- Kun je niet meer inloggen op het account.
- Is de transactieshistorie niet meer zichtbaar in de app. Je kunt nog steeds afschriften opvragen van een permanent gesloten account met hulp van ons Supportteam.
- Kan een gesloten account niet worden heropend. Je kunt op elk moment een nieuw ZEN-account aanvragen, maar dat krijgt nieuwe rekeningnummers, kaartnummers en een aparte transactieshistorie. Zie: Kan ik een ZEN-account heropenen?
Zie ook: