Information
Du kan stänga ett personligt ZEN-konto direkt i ZEN.COM-appen. Om du vill stänga ett företagskonto, kontakta vårt Supportteam via chatt i appen eller skicka e-post till oss på hello@zen.com från den e-postadress som är kopplad till ditt företagskonto.
Vi förstår att du kanske vill ta en paus eller gå vidare. Att stänga ditt konto är enkelt, och du kommer att ha möjlighet att ansöka om ett nytt ZEN-konto när du är redo. Om du bara vill sluta betala prenumerationsavgiften, kan du istället byta till Gratisplanen utan att stänga ditt konto. Du kommer inte att betala månadsavgiften, och du kan uppgradera din ZEN-plan igen senare utan att öppna ett nytt konto.
Hur du stänger ditt personliga ZEN-konto
- Logga in i din ZEN.COM-app och tryck på dina initialer i det övre vänstra hörnet.
- Tryck på ”Inställningar”.
- Tryck på ”Stäng konto” och följ instruktionerna i appen för att slutföra begäran.
Krav för att stänga ditt ZEN-konto
Innan du stänger ditt konto, se till att du:
- Tar ut alla medel från ditt konto.
- Reglerar eventuell negativ balans.
- Slutför eller avbryter eventuella väntande transaktioner, återbetalningar eller återkrav.
För att kunna stänga ditt konto i appen måste saldot i alla valutor vara 0.
Om du fortfarande har medel på ditt konto kan du:
- Sätta in pengar på ditt konto för att uppnå minimibeloppet som krävs för banköverföringar, och sedan överföra pengarna från ditt ZEN-konto.
- Överföra de återstående medlen till en vän via ZEN Buddies. ZEN Buddies-överföringar har inget krav på minimibelopp.
- Om du inte vill ta ut de återstående medlen, kontakta vårt Supportteam. Tänk på att dina medel i detta fall kommer att överföras till ett tillfälligt konto.
Hur lång tid det tar att stänga kontot
Du kan avsluta ditt avtal när som helst med en månads uppsägningstid, med verkan från slutet av följande månad.
Exempel:
Om du begär att stänga ditt konto den 20 juli, kommer ditt konto att stängas den 31 augusti.
Ditt konto kommer att vara tillgängligt fram till stängningsdatumet. I vissa fall kan vissa funktioner, såsom att ta emot inkommande överföringar eller använda ett ZEN-kort, vara otillgängliga tidigare beroende på anledningen till stängningen. Om du är osäker på vilka funktioner som för närvarande är tillgängliga, kontakta vårt Supportteam.
Du kan inte öppna ett annat ZEN-konto förrän stängningen är slutförd. Efter att kontot är stängt på din begäran kan du ansöka om ett nytt ZEN-konto.
Vad som händer efter att ditt konto är stängt
Efter att ditt ZEN-konto är stängt:
- Arkiveras dina kontouppgifter endast så länge det behövs för ändamålen i vår Integritetspolicy, om inte lagen kräver en längre period. Se: Hur du får tillgång till eller raderar dina personuppgifter från ZEN.COM
- Alla betalningskort kopplade till kontot blockeras permanent.
- Dina ZEN-kontonummer slutar fungera. Eventuella inkommande överföringar returneras automatiskt till avsändaren.
- Förmåner, såsom Förlängd Garanti eller Belöningszon, gäller inte längre.
- Du kan inte längre logga in på kontot.
- Transaktionshistoriken är inte längre synlig i appen. Du kan fortfarande begära kontoutdrag från ett permanent stängt konto med hjälp av vårt Supportteam.
- Ett stängt konto kan inte öppnas igen. Du kan ansöka om ett nytt ZEN-konto när som helst, men det kommer att ha nya kontonummer, kortnummer och en separat transaktionshistorik. Se: Kan jag öppna ett ZEN-konto igen?
Se även: